torsdag 24 juni 2010

Glad Midsommar till er alla!!!

Hinner inte pyssla något idag eller i helgen heller skulle jag väl tro. Nu är det Midsommar och all tid går åt till att umgås med vänner och familj och barnen står i centrum! Har idag gjort en tipspromenad till barnen som de skall får gå i morgon kväll och en musiktävling till oss vuxna där man får höra ett snabbt intro och sedan skriva ner artist, låt och år! Det skall bli kul att testa nära och kära på detta! =)
Här kommer en liten stämpel som jag får inhandla till nästa år!
Ha det gott i Midsommar! Kram
Stämpeln kommer ifrån Kortmakaren i Floda. http://www.kortmakaren.se/shop/?cat_id=88

tisdag 22 juni 2010

Jordgubbe i Midsommarveckan!

Idag blev det en nyckelring med jordgubbe. Här är bild och mönster! Håll tillgodo!

Virka med rött (jag hade Mandarin-garn och virknål 2,5)
6fm i en magisk ring
v.2: 2fm ivarje fm
v.3: 2fm i varannan fm
v.4: 2fm i samma m, 2fm
v.5-7: fm utan ökning
v.8: 2fm, hoppa över 1m
v.9-11: fm utan minskningar
Stoppa i fyllningen.
v.12: 2m, hoppa över 1m
v.13: 1fm, hoppa över 1m fortsätt till hålet är tillräckligt lite och forts'ätt med nål det sista och sy ihop.

Blad:
Virka med grönt (jag hade Essentials) 4lm, slut till en ring med sm.
v. (5lm,1sm i 2:a lm från nålen, 1fm,1hst,1st, 1sm om ringen)
Upprepa (-) 5ggr
Vill du göra en nyckelring så virka ca. 15 lm och vänd sedan tillbaka, gör en sm i 7:e lm från nålen fortsätt sedan med sm tillbaka till bladen, fäst ordentligt och
tag av garnet och fäst. Sy fast på jordgubben.
Mönstret kommer ifrån Hemmets Journal nr.9 2010.
Lycka till! =)

lördag 19 juni 2010

Kusinernas Butik

Så här ser det nu ut i Kusinernas butik i Alingsås. Bordet står dukat med bakverk och ett fat med rosor! Välkommen in och handla! ;-)






torsdag 17 juni 2010

Disktrasor!

Ok det har varit fint väder idag men mina barn var på pysselhumör så idag har vi gjort textiltryck på disktrasor. Vi använde vanliga disktrasor från Ica och tryckte med stämpeldynor gjorda för textiltryck (Versa Craft) och textilpennor (från Biltema). Sedan så stryker man med strykjärnet för att fixera färgen. Här kommer foton på några av våra disktrasor som blev tryckta idag. Och vilken hjälp man fick sen med att torka av bordet och alla andra ytor i köket.... hihihi....


tisdag 8 juni 2010

Brödbakardag...


Idag har det varit en brödbakardag, tre olika sorters bröd har det blivit. Ett stekpannebröd, ett par råg- och fil-limpor och ett bröd i bakmaskinen med rågsikt och linfrö.
Mina barn har stekpannebrödet som favorit och det gör jag som mellanmål ibland, har aldrig provat att frysa det för det hinner alltid ta slut men det skulle nog gå bra kan jag tro.... =)
Här receptet på stekpannebröden (jag brukar dubbla receptet):
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver (behövs inte men jag brukar ha det)
1 tsk salt
2-3 tsk olja
ca 2 dl kokt ljummet vatten
olja till stekning
Blanda alla ingredienser till en smidig deg, dela i 8-10 delar, kavla ut och stek dem i lätt oljad stekpanna på medel värme. Bör ätas direkt men går att micra om de skulle blir några över till senare tillfälle.





söndag 6 juni 2010

Solhattar



Dessa underbara sommardagar som vi haft det senaste kräver ju en solhatt på små huvuden! Här är två jag virkat i behagligt bomullsgarn (Viva från Marks & Kattens). Vill du veta hur man gör dem eller beställa hör av dig till mig!

torsdag 3 juni 2010

Studenten igen...




"sjung om studentens lyckliga dagar"

Ok, en annorlunda studenttårta att hänga runt halsen när studenten kommer ut från skolan för att fira eller en studetmössa att göra samma sak med, som sagt annorlunda men kul!!
Istället för att köpa en nalle eller likande, virka en tårta eller mössa! Dessa är gjorda av restgarner och kostar "inget" men är mer personlig tycker jag! =) Har broderat in datum men det syns inte på bilden.


tisdag 1 juni 2010

Student

Då var det dags för skolavslutning och studenten. Har gjort två ganska enkla studetkort till studenterna i familjen! Kan tipsa om att texten på korten kommer ifrån Panduro och är hederliga gamla "gnuggisar", lätta och roliga att använda! :-)
Hoppas att hinna återkomma med mer och längre inlägg inom kort men sommarvädret och som sagt studenter & skolavslutningar tar tid...