torsdag 29 april 2010

Rosor...

Idag har jag haft en smyckesvisning här hemma med Katarina från Kusinernas Butik som visade upp vårens smycken! Mysigt att få frossa i bijouterier; titta, prova och köpa... Tog tyvärr inget kort på detta men nästa gång lovar jag att fotografera.
Efter smyckena så blev det fika med Bodils goda limpa, bagels och macarons (som jag bakade i veckan) och kaffe eller te även det från Kusinernas Butik.
Här kommer ett foto på gänget rosor som jag virkat tills idag och alla utom en hittade en ny ägare att följa med hem ikväll! =)


onsdag 28 april 2010

Decoupage på bricka




Fick några fina servetter på ett kalas som vi var på för ett tag sedan. (Tack Evali) =)
Och nu i helgen fick jag fram dem och blev inspirerad av att göra något annat än virkningen...
Så det blev decoupage på en träbricka som jag köpt för evigheter sedan. Först tog jag bort servettens 2:a och 3:e papperslager, jag målade inte brickan innan vilket kanske var en miss. Hade kanske varit finare med en vitare bakgrund men gillar ändå utseendet som blev.
Jag har lackat det tre gånger hit in tills men är inte riktigt klar ännu tror nog att det får bli minst ett lager till.
Lackat med klart lack från Panduro.
Här kan ni se resultatet!


måndag 26 april 2010

Macarons...utseendet är inte allt...



Oj oj...nu kom det in lite bakning i bloggen...har inte hunnit pyssla något idag men däremot trädgårdsarbete och bakning. Man kan inte hinna med allt varje dag för då skulle det ju inte finnas något att göra i morgon...eller??
Det blev iallafall Macarons och Bagels idag! Tyvärr så blev mina macarons helt misslyckade i utseendet men ack så smarriga ändå! Troligtvis för att jag tillsatte kakao som inte fanns med i orginal receptet så då blev nog smeten lite väl trög och kanske ska kallas för nötmaräng istället, vad vet jag!? =)


Macarons
100 gr nötter (fint mixade eller malda)
ca 100 gr äggvita
4 msk strösocker
200 gr florsocker
4 msk kakao

Vispa äggvita och strösocker till den blir fast och glansig.
Vänd ner nötter och florsocker. Lägg i spritts och sprittsa ut till 50 st och låt vila (minst 15 min. men upp till 60 min). Sedan in i ugnen 10-15 minuter i 150 grader.

Kräm
3 st äggulor
1 dl (60 gr) florsocker
100 gr rumstempurerat smör
drygt ½ dl Nutella
Lägg i mellan när kakorna svalnat! Mums!


måndag 19 april 2010

Tårtor på G...


Har inte hunnit så mycket nu det sista eller rättare sagt inga nyheter på gång. Har fått beställning på tårtor så det är vad som håller på att virkas för tillfället, har gjort tre klara nu så snart finns det utrymmer för annat. Och då är det rosor som står på tur har en beställning på 5 st! återkommer med foton när de är klara, en rosorna skall vara svart och den ser jag verkligen själv fram emot att se!

Mössa


Här är en liten goding med mössa på! =) enklaste möjliga mössa bara stolpar och ökning varje varv tills den verkar lagom stor i omkrets. Sedan bara att sluta öka och virka varv efter varv tills den går lagom långt ner över öronen. Gjorde denna i Järbo Garns Molly som är riktigt tjockt och då går det ju fort också! *gilla*
Och så självklart skall den ha en ros också!

tisdag 13 april 2010

Bakelser i trä

Solen skiner så egentligen borde jag ju inte sitta här inne vid datorn, eller hur!? men båda de små sover så jag får ta tillfället i akt och uppdatera bloggen lite.

Detta är det senaste jag gjort; Bakelser i trä till barnen att "fika" på. Hittade lite gamla dörrknoppar och gamla ljusstakar i trä hemma hos mamma och pappa som jag fick ta och så målade jag dem i glada färger. Visst man behöver kanske ha lite fantasi men som tur är så har barnen det! :-)

Här kommer före och efter kort!

Fika sugen?? :-)

lördag 10 april 2010

Nya kort...

Oj vilken vecka så här mycket pyssel brukar jag aldrig hinna med! Men det har ju varit Påsklov och mannen har haft semetser och varit hemma. =) Idag blev det korttillverkning, det var länge sedan nu så jag behövde göra upp ett litet lager så att jag har fram över. Kände att jag behöver nya papper också för de blir lätt enkel spårigt men här ser ni resultatet.

fredag 9 april 2010

Gipsfigurer


Idag har vi varit på Öppna Förskolan och pysslat och lekt. Lilla M var hemma men pappa idag så jag kunde för en gång skull koncentrera mig på de stora tjejerna och får vara lite mer i pysselhörnan.
Vi målade gipsfigurer vilket var uppskattat hos oss alla, inte minst hos mig... =)
Hur kul som helst var det! Problemet är ju bara; vad ska man ha dessa rackarns små figurer till? Visst kylskåpsmagneter men är inte så förtjust i att ha massor sån't på kyl och frys (+ att det redan börjar bli fullt=fult) men andra förslag uppskattas!!
ev. så hamnar någon av dem på en ask eller på en fotoram. Återkommer med bild när det nu blir...
Har också gjort färdigt W's halsduk eller vad man nu ska kalla det (se bild). Först stickade jag bara räta maskor, när den mätte ca 45cm maskade jag av och "tappade" varannan maska som jag sedan löpte upp. Tack Cecilia för receptet (beskrivningen). Sedan så sydde jag ihop ändarna och fick en rund halsduk/scarf. Klart! =) Foto före och efter.

torsdag 8 april 2010

Påsk


En något försenad bild på tovade påskägg! men bättre sent än aldrig (men jag gjorde dem förra året i år hann jag inte göra några).

Dammsugare



-Ska vi fika?
-Javisst, nu eller med en gång!
Ett litet ordspråk från Kusinernas Butik i Alingsås som stämmer perfekt på mig!
Denna dammsugare gjorde jag på "frihand" här om dagen. Tack Cecilia för garnnystanet (Rico Design essentials cotton) det var mycket lättare att jobba med än Muskat...

onsdag 7 april 2010

Halsduk på G...


...förutom att jag håller på med denna blogg med bakgrund och layout....blir aldrig nöjd!!
Så har jag tidigare idag hunnit att sticka lite på min dotters blivande halsduk. Lagt upp 25 maskor och stickar sedan bara räta maskor varv efter varv. När jag maskar av sedan så kommer jag att "tappa" varannan maska för att få en luftig och hålig (nätliknande) halsduk. Behöver bara sticka en 1/3 del av halsdukens blivande längd för den växer när man löper upp de tappade maskorna. Hur kul som helst (och enkelt)! :) Återkommer med ny bild på den när den är färdig! Gillar garnet skarpt, både färgmässigt och så är det mjukt att jobba med (Marks & Kattens "Flox Magic" Party).

tisdag 6 april 2010

Jaha, då är detta mitt första inlägg i bloggen. Har inte mycket att säga för tillfället, inget pyssel som är klart men återkommer. Gillar ordet "pyssel" vet inte om det finns någon riktig förklaring vad det egentligen betyder? Tacksam för svar om någon vet! Men enligt mig kan det vara alltifrån måla askar till att virka eller sticka...
to be continue...